Aro-nostalgiaa

 

Wanhoja Aron Soittimen ostoskasseja löytyi muuton yhteydessä, vuosikymmenestä ei ole varmuutta

Wanhoja Aron Soittimen ostoskasseja löytyi muuton yhteydessä, vuosikymmenestä ei ole varmuutta

Aron Soitin on ollut olemassa viisikymmentäluvulta lähtien ja on aika tarkkaan saman ikäinen kuin Gibsonin Les Paul. Aron keskeisestä sijainnista ja pitkästä historiasta johtuen liikkeen historiaan mahtu melko juurevia tapauksia Suomen bändimusiikin alkuajoilta… Hurriganes- ja Uuno Turhapuro -aiheisita legendoista ehkä myöhemmin lisää mutta tässä muutama poiminta Hesarin arkistosta vuodesta 1990-eteenpäin:

 

”Bändin imago oli tärkeä. Pojat (The Strangers) saapuivat lavalle musteensinisissä silkkipuvuissa punaisine Fender-kitaroineen. Bassokitara tuotti hankaluuksia.

”Marssittiin Fredalle Aron soittimeen ja kysyttiin, mistä saataisiin bassokitara. Siellä sanottiin, ettei semmoista ole Suomessa. Kitara oli tilattava ulkomailta ja rahat pummattava lainaksi faijalta. Niin me saimme Masalle Suomen ensimmäisen, viulun näköisen sähköbasson.””

HS – Kaupunki – 23.11.2008

 

”Kun Christian Schwindt soittaa rumpuja, hänen nautinnollisessa ilmeessään saattaa olla heijastuma vuodelta 1954. Silloin hän kuuli ensimmäistä kertaa elävää jazzia Helsingissä, Jazz at the Philharmonic-konsertissa.

”Kun mä näin miten rumpali nautti soitosta, mä päätin vaihtaa pianon – olin lähinnä vältellyt tunneilla käymistä – rumpuihin.”

Chrisse osti Aron Soittimesta lainarahoilla pikkurummun ja alkoi lyödä siihen isän maalauspensseleillä, radiomusiikin mukana.”

HS – Nimiä tänään – 14.3.1990

 

-juha a

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s