Aron Soitin osallistuu REILUN KAUPAN MAAOTTELUUN – osallistu sinäkin!

Tiistaina 20.10. Arolla tarjoillaan Reilun Kaupan kahvia klo 11-19

Tiistaina 20.10. Arolla tarjoillaan Reilun Kaupan kahvia klo 11-19

Huomenna tiistaina 20.10 järjestetään Reilun Kaupan maaottelu ja Aron Soitin kantaa kortensa kekoon Suomen viemiseksi voittoon: Järjestämme tiistaina ns. Reilun Tauon eli tarjoilemme koko aukioloajan ajan (11-19) Reilun Kaupan kahvia ja kenties pientä Reilun Kaupan purtavaakin ihan ilmatteeksi.

Osallistujien määrä lasketaan ja raportoidaan illalla eteenpäin, sitten selviää mikä Pohjoismaa veikään voton kotiin! Aron Soittimessa on juotu Uudenmaankadun avajaisista lähtien lähes pelkästään Reilun Kaupan kahvia (ehkä parasta perussuodatinkahvia) joten kisaan osallistuminen lämmittää mieltä 🙂

TERVETULOA – TULE KAHVITTELEMAAN SUOMI VOITTOON!

Lisätietämystä:

Jokavuotiset Reilun kaupan viikot ovat nyt alkaneet. Ne järjestetään viikoilla 43 ja 44 eli 19.10. – 1.11.2009. Tämän vuoden Reilun kaupan viikkojen päätapahtuma on Reilun kaupan maaottelu, johon osallistuvat Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Maaottelussa kilpaillaan siitä, mikä maista saa innostettua eniten osallistujia ottelupäivän aikana järjestettäviin reiluihin taukoihin.

Reilut tauot ovat tapahtumia tai tempauksia, joilla käytetään Reilun kaupan tuotteita ja jotka järjestetään maaottelupäivänä 20.10. klo 8 – 20 välisenä aikana. Reiluilla tauoilla tuetaan kehitysmaiden tuottajien toimeentuloa ja tutustutetaan yhä useampi pohjoismaalainen Reiluun kauppaan. Reilun kaupan maaotteluun osallistuu myös maassamme Reilun kaupan viikoilla vierailevia Reilun kaupan tuotteiden viljelijöitä.

Reilun kaupan maaotteluun pääsee mukaan joko järjestämällä oman reilun tauon tai osallistumalla jonkun muun järjestämään taukoon. Reilun kaupan maaottelu haastaa työpaikat, oppilaitokset, kerhot, yhdistykset ja muut yhteisöt käyttämään Reilun kaupan tuotteita. Kuka tahansa voi järjestää oman reilun tauon ja kutsua ystävät ja kollegat mukaan.

Reilun kaupan maaottelun internetsivuilla voi myös haastaa muita henkilöitä tai tahoja järjestämään reiluja taukoja Suomessa, Ruotsissa, Norjassa tai Tanskassa. Wayne’s Coffee ja Coffee House -kahvilaketjut ovat jo haastaneet toisensa pitämään reiluja taukoja kaikissa kahviloissaan. SAK on haastanut pohjoismaiset palkansaajajärjestöt mukaan maaotteluun. Myös Suomen luonnonsuojeluliitto on haastanut pohjoismaiset sisarjärjestönsä. Suomen World Vision -kummit osallistuvat maaotteluun järjestämällä omia reiluja taukoja. Näyttäviä reiluja taukoja järjestetään myös Reilun kaupan kaupungeissa, joita Suomessa ovat Pori, Tampere ja Espoo.

Viime vuoden Reilun kaupan viikkojen päätapahtumaan Maailman suurimpaan Reilun kaupan kahvitaukoon osallistui yli 52 000 ihmistä yli tuhannella yksittäisellä kahvitauolla ympäri Suomea. Tänä vuonna halutaan vieläkin useampi Reilun kaupan ystävä mukaan ja tehdä Suomesta maaottelun mestari.

Maaottelun internetsivuilla järjestetään yleisöäänestys Suomen reiluimmasta tauosta, ja kolme eniten ääniä saanutta taukoa palkitaan.

Lue lisää www.fairtradechallenge.org

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s