Sandberg ja artistit

Blogi on taas hengissä. Aloitamme täysin sattumanvaraisesti ensimmäisellä eteen tulevalla asialla ja tulemme varmasti jatkamaan tulevaisuudessa ihan yhtä linjattomasti.

Rock am Ring 2014. Kitarateknikko Justin Garrick lataa Iron Maidenin Janick Gersin Sandberg California ST-S -stratoa lavakuntoon. Janick Gers on näemmä pitkän linjan Sandberg-käyttäjä. Vähänpä taas tästäkin tiesimme. Voisi kuvitella, että California ST-S -mallin tallamikin ja keskimikin humbucker-kytkentä on ahkerassa käytössä. (via Sandberg facebook)

Tunnetuin Sandberg-soittaja lienee edelleen Rammsteinin Olivier Riedel, jonka työkalut on esitelty täällä.

Sandberg on siitä piristävä poikkeus, että se ei tee ollenkaan yksinoikeudellisia (merkkiin/brändiin sidottuja) artistisopimuksia, vaan muusikko saa vapaasti valita työkalunsa käyttötarkoituksen mukaan. Näin sen soisi tietysti olevankin. Aika monella ”väärän” merkkisellä soittimella on soitettu salaa studion uumenissa monen klassikkobiisinkin taustat kuluneiden vuosikymmenten aikana.

Pieni jokeri viimeisenä, tosin basso lienee bändin basistin Ida Nielsenin, jolla on nykyisin oma nimikkomallikin. Kuka tunnistaa?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s